Vanliga frågor och svar

Våra lokala säljare träffar dagligen kunder som går i husköpartankar och som har mängder av frågor och funderingar. Våra säljare har sammanställt de allra vanligaste frågorna och svarar på dem här nedan. Kanske kan vi redan här räta ut några av dina frågetecken. Tveka dock inte att höra av dig om du har frågor kvar.

Absolut, alla våra arkitektritade hus baseras på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

Att ändra planlösningar eller utseende kostar inget extra utan Du som kund betalar endast för kostnaden för huset, tjänsten är en service som vi tillhandahåller
Absolut! Det finns möjlighet att få kostnadsfri konsultation av vår arkitekt.
Ja visst! Vi anpassar Dina ritningar till vår produktion och skapar ditt drömboende!

Vi på Forsgrens Timmerhus har valt att generöst utrusta husen i sitt standardutförande. Som kund skall Du inte behöva fundera på hur mycket extra du behöver lägga till för att få ett funktionellt hus. Hos oss är det tex. standard med golvvärme, marknadsledande vägg och isoleringstjocklek, 15mm trägolv, furutrappa, induktion i köket, bara välkända svenska leverantörer. Se även leveransdeklarationen.

Detta beror helt på husmodell, storlek, entreprenadform, hur mycket Du önskar att göra själv etc. Din lokala säljare gör en produktionskostnadskalkyl på ditt hus innan avtal tecknas. Forsgrens Timmerhus har ett nyckelfärdigt pris.

Vi tillverkar våra hus i hjärtat av Dalarna i vår fabrik i Borlänge, vi tillverkar husen i storblock i en effektiv, rationell och kontrollerad miljö. Allt arbete utförs fortfarande ”för hand” vilket medför allra högsta kvalitet och flexibilitet. Huset levereras till byggplats med lastbil med kran vilket medför att Du som kund eller entreprenören inte behöver ordna med egen kran. Detta ingår i huspriset.

Med frånluftsvärme eller med markvärmepump från Nibe. På Forsgrens Timmerhus har du alltid golvvärme som standard i alla plan.

På Forsgrens Timmerhus har vi en av marknadens kraftigaste väggkonstruktioner i tre skikt med U-värde på 0,12W/m2K och våra hus klarar med stor marginal dagens energikrav. Se uträkning genom att klicka här. (Länken är i form av en PPT) Vissa av våra hus klarar vid provtryckning till och med kraven för passivhus.

Färdigställande och Nybyggnadsförsäkring ingår i priset liksom Villabyggarförsäkring på ett år samt kontroll och slutbesiktning, allt för ett tryggt husbygge.

Vi har snart 60 års erfarenhet av att bygga energieffektiva trähus av högsta kvalitet. Vi på Forsgrens Timmerhus är mycket stolta över att vi har en av branschens absolut lägsta skadekostnader enligt Gar-Bo.

Alla våra säljare är auktoriserade trähusförsäljare genom branschorganisationen TMF och har många års erfarenhet av att bygga hus. Alla våra säljare är vana att sälja och bygga hus utanför sin hemkommun och har upparbetade nätverk med entreprenörer och markägare.

Varför bygga nytt?

Det finns många skäl att bygga nytt istället för att köpa begagnat. Några av dem är faktabaserade och praktiska, andra subjektiva och känslomässiga. Att du själv får vara med att påverka färg, form och utseende tillhör den senare kategorin. Att bo i ett hus med rätt stil i förhållande till sin personlighet är nog så viktigt. Här nedan följer några andra fördelar med nybyggt.

Moderna byggmaterial

Alla Forsgrens Timmerhus byggs i trä som är det mest miljövänliga byggmaterialet. Det är förnybart och självproducerande, det avger inga farliga ämnen och det åldras vackert.​

Placeringen på tomten

När du väljer nybyggt kan du själv vara med att bestämma husets placering på tomten. En smart placering ger härlig utsikt, optimalt placerad terrass och plats för såväl garage som lekstuga till barnen.​

Låga driftkostnader

Energiförbrukningen i nya hus är betydligt lägre än i ett hus med ett antal år på nacken. Forsgrens Timmerhus unika byggsystem ger mycket låga driftskostnader och en behaglig innemiljö. Ditt val av husleverantör kommer att synas på din elräkning.

Hög kvalitet rakt igenom

Vi samarbetar med de allra bästa leverantörerna av badrum, kök, golv, inredning mm. Mycket av det som andra kallar tillval är standard i Forsgrens Timmerhus. Vill du ändå ha fler alternativ, erbjuder vår Designguide ett brett tillvalsprogram.

Påverka själv

Ledorden i Forsgrens Timmerhus filosofi är tradition och nytänkande, enkelhet, mångfald och god arkitektur. Din uppgift är att fundera på vad som är viktigt för dig och hur du vill att ditt hus ska se ut och fungera. Du kan också påverka hur ditt hus ska placeras i förhållande till ljus, insyn och utsikt.

Konsumentskydd

När du köper ett Forsgrens Timmerhus får du en färdigställandeförsäkring och en byggfelsförsäkring som skyddar dig ekonomiskt om något väsentligt byggfel skulle uppstå inom tio år. När du bygger nytt får du också garantier från leverantörerna av kök, vitvaror, värmesystem och övrig utrustning.

En lugnare vardag

Vill du slippa ett liv fyllt med oförutsedda avgifter, ständiga renoveringar och helger fyllda med underhållsarbete eller ommålning? Då är ett nybyggt hus ett bättre alternativ för dig.

Skydd för väder och vind

Ett nybyggt hus från Forsgrens Timmerhus är byggt inomhus i skydd för väder och vind. Det ger dig en högre kvalitet och en effektivare byggprocess. Att välja nybyggt är ett tryggare val utan otrevliga överraskningar.

Ingen fastighetsskatt

De första 15 åren betalar du ingen fastighetsavgift alls. Därefter följer fem år med halv avgift.