Därför ska du välja ett Forsgrens timmerhus

Om du ska bygga hus, vad är då viktigast för dig? Är det att få vara med och påverka, att huset håller hög kvalitet eller att det är byggt på ett hållbart sätt? Vi tycker alla alternativ är lika viktiga och tror att du gör det också. Hos oss kan du till exempel välja en arkitektritad modell som anpassas för att passa dig, eller designa ditt hus från grunden tillsammans med någon av våra arkitekter. Kvalitet och energieffektiva trähus är för oss en självklarhet. Det har det varit sedan starten 1954. Vår långa erfarenhet lägger också grunden för ett tryggt husköp, vilket vi anser vara minst lika viktigt som resten.

Trots all ny teknik har vi valt att på ett traditionellt hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft

Arkitektritat och kundanpassat

På Forsgrens Timmerhus värderar vi frihet högt. Vi syftar på friheten att välja ett hem som passar för just dig och din familj. Vi utgår från att varje familj är unik, därför går alla våra husmodeller att justera efter de önskemål och behov som ni har. Om ni hittar en modell som ni gillar, men något i plan- eller fasadlösningen inte passar, så löser vi det. Vi bygger utifrån unika förutsättningar hela tiden och är vana vid många olika anpassningar. Det är därför vi låter alla våra kunder träffa våra arkitekter helt utan kostnad. Genom åren har vi byggt alltifrån påkostade friggebodar, små exklusiva parhus till stugbyar, restauranger och stora hotell. Våra hus är konstruerade så att det egentligen inte finns några begränsningar i fråga om mått, vinklar eller materialval. Eller ens antalet hus som ska byggas.

Svenska husgruppens värdegrund

Tillsammans, Passion, Kvalité

Våra arkitekter förverkligar dina drömmar

Alla Forsgrens timmerhus är arkitektritade redan från början. Våra arkitekter delar visioner kring sättet att forma arkitekturen utifrån de människor som ska använda och uppleva den. Vi utgår alltid ifrån dina önskemål och hur din tomt ser ut. Vi tar hänsyn till dina förutsättningar, din familjs situation och era gemensamma drömmar i vårt arbete att ta fram det optimala huset för just dig och din familj.

Se modellerna på den här hemsidan som en inspirationskälla inför en vidare dialog. Det första steget handlar ofta om att hitta en bra planlösning som passar din familj. Därefter funderar du på vilken stil som passar just dig… till exempel modernt, funkis eller kanske klassiskt. Utsidan kan varieras med olika fasadstilar och materialval.

VD har ordet

Vår historia började för över 60 år sedan då Forsgrens startade tillverkning av timmerhus i utkanten av Borlänge. Idag, mer än ett halvt sekel senare är vi fortfarande Sveriges ledande timmerhustillverkare, med kunder även utanför Sveriges gränser.

Vårt sortiment omfattar numer över trettio olika standardmodeller och mängder av kundanpassade hus. Idag kan vi erbjuda allt ifrån rejäla friggebodar och små fjällstugor till designade funkisvillor och herrgårdlika ski lodges.

Vår hantverksskicklighet erbjuder stor flexibilitet och hög kvalitet. Hittar du inte ditt hus i vårt sortiment erbjuder vi dig att tillsammans med våra arkitekter skapa ditt drömhus precis som du vill ha det. Utöver det är vi mycket duktiga på flerbostadshus och projekt i olika storlek.

Vi har förfinat våra byggmetoder och strävar efter att bygga så miljövänligt som möjligt. Våra hus är klimatsmarta tack vare sin robusta konstruktion av trä med mycket isolering. Våra block produceras på ett hantverksmässigt sätt, klimatskyddat och transporteras direkt till byggplats med utvalda transportörer som tillsammans med våra egna montörer på ett enkelt och snabbt sätt kan få huset tätt och skyddat från väder och vind.

Vår utveckling av byggmetoder har hela tiden utgått från råvaran trä, eftersom det är klimatsmart och enligt oss det bästa byggmaterialet som finns. För att bevara känslan av äkta timmer använder vi Sveriges bästa värmetimmerpanel och fortsätter att på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft. Det ger den där unika känslan som vi vill att våra timmerhus ska ha.

Jag är stolt över att få fortsätta utveckla detta kulturarv och ge dig och din familj möjlighet att bo modernt i ett tidlöst hus!

Nermin Osmancevic
VD