Hoppa till innehåll

Om oss

Trots all ny teknik har vi valt att på ett traditionellt
hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft.

Därför ska du välja ett Forsgrens timmerhus

Om du ska bygga hus, vad är då viktigast för dig? Är det att få vara med och påverka, att huset håller hög kvalitet eller att det är byggt på ett hållbart sätt? Vi tycker alla alternativ är lika viktiga och tror att du gör det också. Hos oss kan du till exempel välja en arkitektritad modell som anpassas för att passa dig, eller designa ditt hus från grunden tillsammans med någon av våra arkitekter. Kvalitet och energieffektiva trähus är för oss en självklarhet. Det har det varit sedan starten 1954. Vår långa erfarenhet lägger också grunden för ett tryggt husköp, vilket vi anser vara minst lika viktigt som resten.

Arkitektritat och kundanpassat

På Forsgrens timmerhus värderar vi frihet högt. Vi syftar på friheten att välja ett hem som passar för just dig och din familj. Vi utgår från att varje familj är unik, därför går alla våra husmodeller att justera efter de önskemål och behov som ni har. Om ni hittar en modell som ni gillar, men något i plan- eller fasadlösningen inte passar, så löser vi det. Vi bygger utifrån unika förutsättningar hela tiden och är vana vid många olika anpassningar. Det är därför vi låter alla våra kunder träffa våra arkitekter helt utan kostnad.

Genom åren har vi byggt alltifrån påkostade friggebodar, små exklusiva parhus till stugbyar, restauranger och stora hotell. Våra hus är konstruerade så att det egentligen inte finns några begränsningar i fråga om mått, vinklar eller materialval. Eller ens antalet hus som ska byggas.

Kvalitet

Vi tillverkar våra hus inomhus i perfekt anpassad luftfuktighet, i perfekt ljus och med optimala arbetsställningar. Det gör att våra hus har en högre och jämnare kvalitet än hus byggda i lösvirke på byggplatsen. För det kommer att regna, blåsa och kanske även snöa på ett hus som byggs utomhus. Och i fabriken har vi alla specialverktyg på nära håll och slipper stå på en stege när vi använder dem. Kvalitet tar vi på mycket stort allvar. Om du tittar noga så hittar du alltid en diskret metallskylt på våra hus. Det är en kvalitetsmärkning som vi är mycket stolta över. Den påminner dig och dina bekanta om vilken kvalitetsprodukt du har valt.

Hållbart med trä och energieffektiva hus

Genom att tillverka några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hem, tar vi även ansvar för vår värld och bidrar till en sund och hållbar livsstil. Våra hus byggs i trä som är det bästa byggmaterialet ur miljösynpunkt. Trä binder koldioxid och därför kan en ökad användning av träprodukter i stället för andra material bidra till att minska koldioxidutsläppen. Trä som byggmaterial ger även andra fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten.

Varje detalj i ett Forsgrens timmerhus, från virket i fasaden till de interiöra valen, präglas av miljötänkande och låg energiförbrukning. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar. Något som vi fortfarande har som vår ledstjärna.

Vi ser på miljöarbetet som en kontinuerlig förbättringsprocess som kräver hela vår organisations engagemang. Vi strävar alltid efter ett hållbart agerande i syfte att minska vår miljöpåverkan. Vårt miljötänk präglar både den egna tillverkningen och resurshushållning i de färdiga husen.

Ett stolt original

Likheterna mellan äldre Forsgrens timmerhus och de nya moderna alternativen finner du främst i vår filosofi och inställning till hantverk och kvalitet. Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus, och genom hela tillverkningsprocessen. Alla hus byggs med omsorg i vår fabrik i Dalarna.

Många kallar oss för originalet, och det gör oss såklart lite extra stolta. Det är en slags kvalitetsstämpel på att det vi gör är unikt och att vi har varit med länge. För oss innebär det också att vi har ett arv att förvalta. Vår trovärdighet som original baserar sig på att vi fortsätter bygga våra hus med samma kvalitet, omsorg om hantverket och med kunden i fokus som vi alltid gjort. Att säga att man bor i ett Forsgrens timmerhus ska också fortsättningsvis vara synonymt med att man gjort ett gediget och klokt val.

Försäkring

När du köper ett Forsgrens Timmerhus får du som köpare ett mycket starkt skydd med en färdigställandeförsäkring, en ettårig villa eller fritidsbyggarförsäkring samt en tioårig byggfelsförsäkring. All dokumentation som gäller ditt hus förvaras även säkert i våra arkiv i minst tio år. Något som kan vara värdefullt vid framtida om- och tillbyggnader.

1950-tal och allt tar sin början

Industrin blomstrar i ett Sverige som klarat sig väl efter andra världskrigets slut. Det här är årtiondet som den första charterresan ankommer till Mallorca och Sveriges television startar sina TV-sändningar. På Råsunda spelas en VM-final i fotboll. Brasilien mot Sverige och Brasilien vinner. Men ”that´s all right” sjunger Elvis Presley i sin skivdebut och skriver in sig i historien som The King of rock’n’roll.

Än är tiden inte inne för högertrafik, men i Stockholm invigs T-centralen och i södra Sverige, landets första motorväg. Lite längre norrut, i utkanten av Borlänge i Dalarna, börjar ett litet företag skriva sin historia. En historia om kärleken till timmer, hantverk och hus.

Forsgrens timmerhus idag

Mer än ett halvt sekel sedan starten, är vi fortfarande Sveriges ledande timmerhustillverkare, med kunder även utanför Sveriges gränser.

Under åren som sedan följt har vi utökat vårt sortiment till att omfatta över 30-talet standardmodeller men även oändliga kundanpassningar. Vi tillverkar idag allt från rejäla friggebodar och små fjällstugor till designade funkisvillor och herrgårdlika ski lodges. Vår hantverksskicklighet erbjuder stor flexibilitet och hög kvalitet. Vi kan skapa ditt drömhus precis som du vill ha det.

Vi har förfinat våra byggmetoder och strävar efter att bygga så miljövänligt som möjligt. Våra hus är idag klimatsmarta tack vare den robusta konstruktionen av trä med mycket isolering. Våra block produceras på ett hantverksmässigt sätt, klimatskyddat och transporteras direkt till byggplats med utvalda transportörer som tillsammans med våra egna montörer på ett enkelt och snabbt sätt får huset tätt och skyddat från väder och vind.

Det finns en sak vi inte tummar på. Vi vill bevara känslan av äkta timmer och bygger våra hus med Sveriges bästa värmetimmerpanel. Trots all ny teknik har vi valt att på ett traditionellt hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft. Det ger den där unika känslan som vi vill att våra timmerhus ska ha. För oss är det inte bara trädens historia vi bygger in i varje hus, det är även en del av vår och din historia också.

 Värdegrund Svenska husgruppen

Tillsammans, Passion, Kvalité

VD har ordet

Vår historia började för över 60 år sedan då Forsgrens startade tillverkning av timmerhus i utkanten av Borlänge. Idag, mer än ett halvt sekel senare är vi fortfarande Sveriges ledande timmerhustillverkare, med kunder även utanför Sveriges gränser.

Vårt sortiment omfattar numer över trettio olika standardmodeller och mängder av kundanpassade hus. Idag kan vi erbjuda allt ifrån rejäla friggebodar och små fjällstugor till designade funkisvillor och herrgårdlika ski lodges.

Vår hantverksskicklighet erbjuder stor flexibilitet och hög kvalitet. Hittar du inte ditt hus i vårt sortiment erbjuder vi dig att tillsammans med våra arkitekter skapa ditt drömhus precis som du vill ha det. Utöver det är vi mycket duktiga på flerbostadshus och projekt i olika storlek.

Vi har förfinat våra byggmetoder och strävar efter att bygga så miljövänligt som möjligt. Våra hus är klimatsmarta tack vare sin robusta konstruktion av trä med mycket isolering. Våra block produceras på ett hantverksmässigt sätt, klimatskyddat och transporteras direkt till byggplats med utvalda transportörer som tillsammans med våra egna montörer på ett enkelt och snabbt sätt kan få huset tätt och skyddat från väder och vind.

Vår utveckling av byggmetoder har hela tiden utgått från råvaran trä, eftersom det är klimatsmart och enligt oss det bästa byggmaterialet som finns. För att bevara känslan av äkta timmer använder vi Sveriges bästa värmetimmerpanel och fortsätter att på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft. Det ger den där unika känslan som vi vill att våra timmerhus ska ha.

Jag är stolt över att få fortsätta utveckla detta kulturarv och ge dig och din familj möjlighet att bo modernt i ett tidlöst hus!

Nermin Osmancevic
VD