1950-tal och allt tar sin början​

Industrin blomstrar i ett Sverige som klarat sig väl efter andra världskrigets slut. Det här är årtiondet som den första charterresan ankommer till Mallorca och Sveriges television startar sina TV-sändningar. På Råsunda spelas en VM-final i fotboll. Brasilien mot Sverige och Brasilien vinner. Med ”that’s all right” sjunger Elvis Presley i sin skivdebut och skriver in sig i historien som The King of rock’n’roll.

Än är tiden inte inne för högertrafik, men i Stockholm invigs T-centralen och i södra Sverige, landets första motorväg. Lite längre norrut, i utkanten av Borlänge i Dalarna, börjar ett litet företag skriva sin historia. En historia om kärleken till timmer, hantverk och hus.

Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus och genom hela tillverkningsprocessen

Ett stolt original

Likheterna mellan äldre Forsgrens timmerhus och de nya moderna alternativen finner du främst i vår filosofi och inställning till hantverk och kvalitet. Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus, och genom hela tillverkningsprocessen. Alla hus byggs med omsorg i vår fabrik i Dalarna.

Många kallar oss för originalet, och det gör oss såklart lite extra stolta. Det är en slags kvalitetsstämpel på att det vi gör är unikt och att vi har varit med länge. För oss innebär det också att vi har ett arv att förvalta. Vår trovärdighet som original baserar sig på att vi fortsätter bygga våra hus med samma kvalitet, omsorg om hantverket och med kunden i fokus som vi alltid gjort. Att säga att man bor i ett Forsgrens timmerhus ska också fortsättningsvis vara synonymt med att man gjort ett gediget och klokt val.

Forsgrens Timmerhus idag

Mer än ett halvt sekel sedan starten, är vi fortfarande Sveriges ledande timmerhustillverkare, med kunder även utanför Sveriges gränser.

Under åren som sedan följt har vi utökat vårt sortiment till att omfatta över 30-talet standardmodeller men även oändliga kundanpassningar. Vi tillverkar idag allt från rejäla friggebodar och små fjällstugor till designade funkisvillor och herrgårdlika ski lodges. Vår hantverksskicklighet erbjuder stor flexibilitet och hög kvalitet. Vi kan skapa ditt drömhus precis som du vill ha det.

Vi har förfinat våra byggmetoder och strävar efter att bygga så miljövänligt som möjligt. Våra hus är idag klimatsmarta tack vare den robusta konstruktionen av trä med mycket isolering. Våra block produceras på ett hantverksmässigt sätt, klimatskyddat och transporteras direkt till byggplats med utvalda transportörer som tillsammans med våra egna montörer på ett enkelt och snabbt sätt får huset tätt och skyddat från väder och vind.

Det finns en sak vi inte tummar på. Vi vill bevara känslan av äkta timmer och bygger våra hus med Sveriges bästa värmetimmerpanel. Trots all ny teknik har vi valt att på ett traditionellt hantverksmässigt sätt bygga våra hus med handkraft. Det ger den där unika känslan som vi vill att våra timmerhus ska ha. För oss är det inte bara trädens historia vi bygger in i varje hus, det är även en del av vår och din historia också.